dijous, 11 d’agost del 2016

Resum Reis 2013


Com sabeu i haureu sentit pel poble, ens hem ficat gent nova dins la comissió ja que ens aturarem a pensar “Quins Reis volem pels nostres fills” i no dubtarem en fer feina de valent i a contracorrent per a cercar finançament per poder dur una bona cavalcada endavant.



Ha estat un mes i mig dur, de molts d’horabaixes de dissenyar, tallar, pintar i sobretot montar perquè estigues tot a punt dissabte dia 5.
Com a primera vegada amb molts d’anys, no s’han montat les carrosses el darrer dia, sino que gràcies als propietaris dels tractors que ens varen dur els remolcs amb al menys una setmana d’antelació i el divendres dia 4 sols s’havien d’acabar de retocar i montar el camió per a les juguetes!
Ens varem posar en contacte amb IB3 per veure si podien venir a gravar la feina feta, i sorprenentment vengueren el dissabte dematí i sortírem als informatius del dissabte migdia d’IB3. No sabem si hi va haver molta gent que ho va veure però ja era un avançament del que se podia trobar l’horabaixa a la cavalcada.

Nirvis de que tot sortis bé, que les alternadores no ens fallassin, que no hi hagues cap contratemps.
Començarem a vestir els patges a les 16’30h i a les 18h estaven tots llests a l’associació de Veinats a punt per començar. La batucada ja sonava per donar a coneixer que els Reis ja s’acostaven.
A les 18’15h ja teniem les carrosses davant l’associació de Veinats i ja ens varem preparar per la sortida. Es sentiren els cohets i començarem a caminar darrera el cotxe de la policia.
Cares d’alegria, de por i de nirvis es veien pels carrers. Molta gent esperava al carrer. Nins i nines contentíssims esperaven els caramels que tiraven els Reis!
Una arribada plena de llum, color, al compas de la batucada Kalemba Percussió. Els nins totalment bocabadats i entre els pares se sentia “Quines carrosses més guapes”! Que contents ens va fer sentir aquests comentaris totalment possitius!
L’únic contratemps que hi va haver va ser que les vengales es varen apagar abans del que tocava i a l’arribada a l’església ja estaven totalment apagades.
L’entrada a la plaça va ser molt solemne, tal com l’haviem imaginada. Es va fer un passadis amb unes cordes perquè la gent no pogues invadir els Reis i així tots els varem poder contemplar.
Pujaren damunt l’escenari amb una impressionant música de fons que possava la pell de gallina a qualsevol i el Patge Major va fer un gran discurs. Els Reis no pogueren estar callats i varen interrompre al Patge amb diverses ocasions i acabaren diguent unes paraules amb mallorquí;
Molts d’anys, bones festes i fins l’any que ve.
Una vegada varen baixar, es pogueren fer fotografies amb els nins i saludar-los personalment.
Una vegada tot acabat començaren a repartir per totes les cases, enguany va tocar començar cap a la plaça de can Flor i la banda de les Rotes foren els darrers en rebre els seus regals.
Així que els Reis i els seus patges repartiren els regals a tots els nins i nines que ho havien demanat i els hi repartiren molts de caramels i s’acomiadaren fins l’any que ve.
En nom de tota la comissió, s’ha de dir que estam molt contents de la resposta massiva que va tenir el
nostre poble i ens sentim molt orgullosos de com va anar tot. Tota la feina feta ha valgut la pena en veure les cares d’ilusió dels nostres nins.
Volem donar les gràcies a molta gent, començant pel principi hem d’agrair a tots els joves que ens foren patges, que es varen portar molt bé i feren que tot anes genial!
Als tres Reis d’Orient que vengueren de molt enfora a repartir ilusions entre tots els portolans.
Als tractorers i als propietaris dels remolcs, en Tomeu Català ‘cabra’, en Toni Carter i a l’Ajuntament.
Als que ens han ajudat tan econòmicament com que ens han donat material com són: Instaladora Ruimar, la Penya del Barcelona, l’Associació de Festes del Carme, la Confraria Mare de Déu del Carme, JOAN Motorcar, Can Verdera, a l’Església de Pòrtol; a n’Andreu i don Toni.
A l’AEG Soca-Arrel que va animar als seus joves a participar a la cavalcada com a patges.
A totes aquelles persones que ens vengueren a ajudar a montar carrosses i a replegar, Marc, Javi, Tomeu, Pep Campins….
A aquelles persones que fan una feinada i no se veu, estan a ca ses monges dos dies i el dia de la cavalcada estan dins el camió; na Marga Barrera, na Neus Sureda i na Marga Ramis!
A Kalemba Percusió, la gran batucada on ens ofereixen una música marxosa que sense ells no es el mateix.
A les dones que ens vengueren a ajudar a la plaça, n’Esperança de cas ferrer, na Paquita de can de l’aigua, na Maria de Can Franco i na Francisca rumbeta.
A en Sebastià Mulet que va deixar el camió per transportar les juguetes.
A en Tomeu Salom que ens va fer la instalació elèctrica a les carrosses i va posar material elèctric.
A en Sebastià i Andreu Català que ens varen donar les fustes i ens varen fer les corones que estaven penjades a les carrosses.
A nen Pep Serra ‘mosso’ per deixar-nos les teles.
A nen Miki Fernandez que ens va fer les fotografies el dia de la recollida de cartes pels patges.
I no ens hem d’oblidar a na Joana Cortana de 3grafics que ens ha fet les papeletes i els cartells, en Sebastià Canovas que ens ha deixat les cotxeres dels autocars per poder montar les carrosses i tenir-les a cobro i en Jordi des cine per posar-nos el llum i la banda sonora a la plaça.
Si ens deixam algú, no vos enfadeu per favor……
La comissió enguany l’hem formada: N’Eva Martínez, na Sandra Martínez, na Laura Martínez, na Silvia Martínez, en Miquel Frontera, na Maria Frontera, na Margalida Bosch, en Cristobal Lopez, en Pep H, na Margalida Barrera, en Tomeu Mulet i
en Guillem Canyelles.

Per veure les fotografies aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada